Bambusbeklædning til parkeringsplads i Amsterdam

Kilde: Posted by Stéphane Schröder 22/12/2014

Bamboo Cladding Parking Garage Amsterdam

Unik parkeringsplads med bambusbeklædning på Medical Center og Blood Bank i Amsterdam.

Den imponerende bambus parkeringsplads ved Slotervaart Medical Centre i Amsterdam er den anden af ​​sin art, men den største vi har bygget op indtil nu. Parkeringsparken på flere etager har 5 etager, et samlet areal på 3200 m2 og kan i øjeblikket rumme næsten 1200 biler. I samarbejde med Ballast Nedam Parking vil projektet blive udvidet med yderligere og lignende strukturer i de kommende år. Ligesom i Haag blev Guadua bambuspoler brugt til parkeringspladsen. Arkitektfirmaet de Jong Gortemaker Algra er ansvarlig for bambusbeklædnings designet på parkeringspladsen i Amsterdam. Gennem den viftelignende positionering af bambuspolen blev der skabt en dynamik, hvor sidesporingen virker gennemsigtig eller lukket afhængigt af vinklen den ses fra. Stueetagen blev efterladt “nøgne” for at generere en flydende virkning og for at eliminere opfattelsen af en massiv, høj bygning. I stedet er bambusplanterne omkring garagen for at skabe en grøn oase i en by, der ellers domineres af betonbygninger.

Bamboo Cladding Parking Garage Amsterdam

 

Bamboo Cladding Parking Garage Amsterdam

Klienten har valgt at forlade alle bambusspoler ubelagt. ‘Som følge heraf vil bambus naturligvis være vejr og blive grå-hvid i farve over tid. En yderligere effekt af ikke at opretholde bambusspoler til ekstern brug er en reduceret holdbarhed og levetid. Mens vi var imod det, ville det være et interessant eksperiment at overvåge den naturlige holdbarhed af bambus under fuld sol og regn eksponering.


Bæredygtig Bambus Arkitektur og Design

Arkitekt Erik Juul har været en tur på Bali for at studere bæredygtig bambus arkitektur.

Tekst og Billeder af Arkitekt Erik Juul

For en fuld oversigt for inspirerende bambus design applikationer henvises til kilde: Bæredygtig Bambus Аrkitektur