Produkter til vedligeholdelse af bambus

Bambus er et smukt naturprodukt, men ligesom med træprodukter vil det blive vejr, når det udsættes for de udendørs elementer.

Det anbefales derfor at regelmæssigt vedligeholde dit bambuspynt, hegn, møbler, strukturer osv. Vi har udviklet en række specielle bambus vedligeholdelses produkter, der beskytter og plejer dine bambus materialer.
Har du glemt at vedligeholde dit bambushegn og viste det sig gråt? Intet problem, selv for forvitret bambus har vi udviklet en serie produkter, der kan gendanne den originale farve. Nedenfor kan du finde en kort oversigt:
 1. Bamboo Protector / Beskyttelse: For at beskytte bambus mod UV-vejrforhold.
 2. Bamboo Booster / Bambus forstærker: At pleje bambus og give den en dejlig dyb farve.
 3. Grey-Go: At rengøre forvitret bambus.
 4. Bamboo Renovator Natural / Black: At gendanne den originale farve på forvitrings bambus.
 5. Ground Protector / Jordbeskytter: For at beskytte bambusstænger, der anbringes i jorden mod rådne.
 6. Bambus Topcoat: For at beskytte bambus krydsfiner mod slid, pletter og misfarvning.
 7. Bamboo Shield / Bambusskærm: For at beskytte bambuspynt og sidespor mod vejrforhold.

Før du beskytter bambusstænger mod forvitring og revner, er det vigtigt at kende et par grundlæggende regler, når du arbejder med bambusmaterialer

Generelle egenskaber ved bambus og vedligeholdelsestip

 • Hver bambusstang er unik, derfor er farveforskelle mulige.
 • Diameteren af ​​hver stang i et bambusprodukter kan variere lidt.
 • Lodrette revner kan / vil forekomme i bambusstænger. Ligesom træ, udvides eller krymper bambus, når temperatur- eller fugtighedsforholdene ændrer sig. Revner har dog ingen indflydelse på den strukturelle integritet af et bambushegn.
 • Bambus, der bruges under udendørs forhold, vejr over tid. Vi rådgiver om at behandle bambus produkter på årsbasis med Bamboo Protector , en specielt udviklet UV-resistent transparent tætning, der bevarer sin naturlige farve.

1. Undgå direkte kontakt med jord

Undgå direkte kontakt med jord for at forhindre bambus i at rådne. Når du for eksempel installerer bambushegn, anbefales det at installere hegnet mindst 2 cm fra jorden. Begravelse af bambusstænger i jorden anbefales ikke, medmindre de er belagt med speciel bitumenmaling eller tjære, som kan give en vis beskyttelse.

2. Brug ikke søm til at forbinde bambusstænger

På grund af den anatomiske struktur af bambusfibre, som alle kører i samme længderetning, vil det at tvinge negle til bambus føre til opdeling. Skruer kan bruges, hvis der forbores et lidt mindre pilothul i bambusstangen.

3. Håndter bambus med omhu

At droppe bambus på jorden eller slå den med en hammer kan forårsage revner og opdelinger. Derfor skal bambus håndteres og installeres med omhu, helst af erfarne installatører.

Beskyttelse af bambushegn

For at undgå, at bambus forvitrer (og i et vist omfang revner), skal 2 lag special forsegler påføres overfladen. En bambusforsegler af høj kvalitet genkendes af sin høje modstand mod fugt og ultraviolet stråling. En sådan plet eller forsegler indeholder et vandafvisende konserveringsmiddel, såsom voks, paraffinvoks eller harpiks, og et bindemiddel, der minimerer nedbrydning, krympning og hævelse.

En sealer der opfylder alle disse krav er Bamboo Protector, en specielt udviklet transparent sealer med fremragende UV-beskyttelse. Bambus beskyttelse skal påføres bambus overfladen, men også på de naturligt lukkede knuder øverst på bambushegnet. Sealeren forhindrer bambusfibre i at absorbere fugt og reducerer volumen og hastighed af fugtudveksling med atmosfæren.

For optimal beskyttelse anbefaler vi at anvende den Bambus beskyttelse hvert år eller to gange (afhængigt af vejrforholdene), da det sikrer levetiden for dine bambusprodukter. 

Hvis bambushegn er godt vedligeholdt og korrekt installeret, kan de vare op til 15-20 år.

Gendannelse af vejret bambus

Selv hvis et bambushegn forvitres, kan det stadig gendannes med at bruge Grey-Go bambus farve renovatør til overfladen og se hvordan den originale gule farve magisk gen vises.

Mere information om vores special produkter til vedligeholdelse af bambus kan findes i beskrivelsen af ​​hvert produkt her: https://bambus-produkter.dk/product-category/maintenance-products