Bambus regnrender er et grønt alternativ til tagrender af metal og plast og bruges ofte i områder, hvor bambus er rigeligt tilgængeligt. Bambusrender er billigere og giver en smuk rustik appel, men er mindre holdbare end konventionelle tagrender.

De er dog perfekt egnede til at  høste regnvand  fra et tag og skylle f.eks. En lille grøntsagshave. Regnvand kan let høstes, når det strømmer gennem et udløb, der er forbundet med et rør til en regnvandstank eller beholder.

Den sædvanlige form af en bambusrender til transport af vand fra et tag består af en bambus med stor diameter, der er delt i længderetningen, med alle knudepunkter fjernet. Dette holdes til tagskæbe af jernkroge, eller af lange stykker træ eller træparykker, der er spikret fast til spærrene og hakket i de øverste kanter for at hvile den opdelte bambus.

Størrelser på bambus regnrender og udløbsafløb

Størrelsen på regnvandsrennen bestemmes af tagområdet og skråningen, mens diameteren af ​​udløbsafløbet er proportionalt med tagområdet og rennens bredde. I nedenstående tabel er du i stand til at  beregne den passende tagrendebredde og udløbets dræningsdiameter svarende til et tagareal:

TAGAREAL (M²) TAGRENDEBREDDE (CM) AFLØB FOR DIAMETER UDGANG (CM)
50 12 6.5
60 13 6.5
70 14 6.5
80 15 7.5
90 16 7.5
100 17 7.5

Dybden af ​​bambusrennen er cirka halvdelen af ​​rennebredden. For eksempel, hvis tagren er 13 centimeter bred, skal dybden være 6,5 cm.

Udløbsafløbets diameter er proportional med mængden af ​​regnvand opsamlet i rennen. Ellers kunne regnvand løbe over, hvis udløbet var for lille.

Installation af en bambusregnbage i en tagstruktur

Bambus regnrender – høflighed:  Paul Sypkes

  1. Mål længden på taget, hvor du skal installere bambusrennen. Stræk et målebånd helt til den modsatte ende af væggen for at bestemme den korrekte længde for bambusrennen.
  2. Læg den opdelte bambus på en plan overflade og mål, hvor den skal klippes. Tegn en blyantlinje hele vejen rundt om det udvendige af bambusrennen.
  3. Pakk et stykke maskeringstape rundt om bambus, hvor det skal klippes for at forhindre spaltning eller splitting af bambus.
  4. Skær bambus med en finhånds hånd eller bordsav.
  5. Når det er skåret i størrelse, skal du fjerne maskeringsbåndet fra bambusrennen.
  6. Fastgør bambusrennen på taget.

 

Fastgørelse af bambusrennen til en tagstruktur

Der er forskellige måder at  fastgøre bambus regnrender til en tagkonstruktion . Følgende illustrationer viser de mest almindelige eksempler:

1.  Fastgør bambusrennen til en bambus tagkonstruktion ved hjælp af krydsfast trærendere.

2 . Fastgør bambusrennen til en tragtakstruktur ved hjælp af krydsfaste trærenderholdere.

3.  Fastgør bambusrennen til en tragtagkonstruktion ved hjælp af træfande.

4.  Fastgør bambusrennen med holderne af jernrendene til en tragtakstruktur ved hjælp af træfande.

5a.  Brug af trækviste som tagrenholdere.

5b.  Fastgør trækvistholderne til tagkonstruktionen med reb, jerntråd eller søm.

Regnvandshøstning med bambusrender

Bambus regnrend vokser system med 14 potter grøntsager.