Hvad står FSC forkortelsen på mit produkt for?
FSC står for ”Forest Stewardship Council”. Det er en international non-profit organisation, som er dedikeret til at forbedre ansvarligt skovbrug. FSC certificerer skove rundt om i verden for at sikre, at de møder de højeste sociale og miljømæssige standarder.
Når du køber et FSC mærket produkt, så kan du være helt sikker på, at det ikke vil skade vores skove.
Afskovning er et alvorligt problem, som fjerner vores skove og jungle overalt i verden. Skovbrande, landbrug, kvægbrug og træfældning er nogle af de primære årsager til den svindende mængde skov.
Med FSCs engagement, så er både de sociale, økonomiske og økologiske aspekter taget i betragtning. Som resultat heraf, så er der meget mindre negativ indflydelse på miljøet, skovene og de dyr, som lever der.
Når du køber FSC mærkede produkter, så opfordrer du virksomheder til stilling til, hvor deres træ kommer fra.

Hvordan laver man bæredygtige produkter af bambus?
Det specielle ved bambus er, at planten producerer en antibakteriel substans, så man skal ikke bruge pesticider for at få den til at gro! Alle bambusplanter skal bare bruge sollys. Bambus er miljøvenlig og et oplagt alternativ til træ og er et solidt skridt på vejen mod skovfældning!
Bambus modarbejder også klimaforandringerne, fordi de kan absorbere og opbevare CO2. Bambus er selvfølgelig også bionedbrydelig.