Hvilke produkter kan fremstilles af bambus? Kunder spørger os ofte om de forskellige anvendelser af bambus, men det bedre spørgsmål vil være: Hvad kan man ikke lave af bambus? Eller som det gamle asiatiske ordsprog siger: “En mand er født i en bambus vugge og forsvinder i en bambuskiste. Alt derimellem er muligt med bambus!”

Bambusprodukter

Det er dog rigtigt, fra spiselige bambusskud til konstruktion, medicin, bambusstof eller biobrændstof er det alt sammen gjort før. I de sidste 15 år har bambuseksperter eksperimenteret med de mange anvendelser af bambus og opdager stadig nye anvendelser hver dag , bambusfiber til beklædningsindustrien og bilindustrien, gulvplader, finér så tynde som 0,2 mm, er bare nogle af mange eksempler .

Bambuspanelerisær gulve er mere og mere efterspurgte over hele verden, fordi de har tekstur af marmor og træets elegance; Derudover er de stærke, holdbare, glatte, rene, ikke glidende og modstandsdygtige over for fugtighed.

En kortfilm bestilt af INBAR til verdensudstillingen i Shanghai, der profilerer bambus – og dens mange innovative anvendelser som et stærkt, let, bæredygtigt, carbonfangningsmateriale, herunder surfbrætter, cykler og byggematerialer.

Udfordringerne, vi står overfor i dag, er at forbedre og innovere brugen af ​​bambus . Da bambus er den hurtigst voksende plante på jorden og et bæredygtigt byggemateriale, kan det let erstatte alle kendte træanvendelser uden at skulle skære ned hele bambuslunde eller plantager. Bedre endnu, bambus vokser kontinuerligt efter høsten uden at skulle plante den igen. Bambus konverterer også ca. 35% mere CO2 til ilt end et almindeligt træ .

Det bambus produktervi ser på markedet i dag, er bare toppen af ​​isbjerget, vi forudsiger, at flere og mere innovative bambusapplikationer hurtigt kommer ind på forbrugermarkederne. Derfor er det en spændende æra at leve i, hvis du også er en fast tro på, hvordan bambus kan bidrage til et grønnere og renere miljø. Vi kan ikke ændre vores forbrugsbaserede økonomi, men vi kan helt sikkert ændre de ressourcer, vi bruger, og den måde, vi fremstiller vores produkter på!

Nedenfor er en liste over almindelige anvendelser til bambus. Bemærk, at ikke alle bambusarter er velegnet til hver enkelt anvendelse . Nogle arter er spiselige, mens de fleste ikke er, andre kan bruges som strukturelt træ, mens andre kun tjener til prydbrug eller papirmasse.

1. Skovbrug

Bambuskov

 • Erosionskontrol
 • Jordstabilisering
 • Miljøsanering
 • læhegn
 • CO2-sekvestrering
 • Lydskærme
 • Kommercielle plantager
 • Landskabspleje

 

2. Træindustri

Bambus krydsfinerpaneler

 • Spånplade
 • Fiberboard til medium densitet (MDF)
 • Oriented Strand Board (OSB)
 • Mat Board
 • Bølgepap tagplader
 • Gulvbelægning
 • støbning
 • Bjælker
 • pyntede
 • Plybamboo
 • finer
 • Tømmer
 • Strand vævet bambus (SWB)
 • polakker

 

3. Pulp- og papirindustri

Bambuspapir

 • avispapir
 • Bond Paper
 • Toiletvæv
 • Pap
 • Cementsække
 • Kaffefiltre

 

4. Tekstilindustri

Bambus håndklæde

 • Tøj
 • Undertøj
 • Sokker
 • Bullet Proof Veste
 • dyner
 • Håndklæder
 • Plader
 • Puder
 • madrasser
 • Ble bleer

 

5. Bioenergiindustri

Bambus trækul

 • Trækul
 • Biobrændsel
 • Pyrolyse
 • Brænde
 • Forgasning
 • briketter
 • pellets
 • Biomasse

 

6. Mad- og drikkevareindustrien

Bambusøl

 • Bambusskud
 • Bambusvin
 • Bambuste
 • Bambusøl
 • Bambus eddike
 • Trækulcoatede jordnødder

 

7. Automotive Industry

Bambusratt

 • Rat
 • Dashboards
 • Interiør Trim
 • Kropsdele

 

8. Sports- og rekreationsindustri

Bambuscykel

 • Cykler
 • skateboards
 • surfbrætter
 • Snowboards
 • Polo bolde
 • Baseball-flagermus
 • Ski stænger
 • Fiskestænger
 • Golf Tees
 • Inline rulleskøjter

 

9. Elektronikindustri

Bambus Iphone etui

 • IPhone / IPad-sager
 • Mus
 • Tastaturer
 • Hovedtelefoner
 • Højttalere
 • Laptops

 

10. Højteknologisk industri

Bambus sammensat dækning

 • bioplast
 • Composites

 

11. Landbrugsindustri

Bambus fiskenet

 • Drivhuse
 • Fægtning
 • Fiskefælder
 • Landbrugsværktøjer
 • Kurve
 • Dyrefoder
 • Bistader
 • Containere
 • Dyrepenner
 • Rekvisitter og supportsticks
 • Vandrør
 • vandhjul

 

12. Og alt andet …

Bambushjelme

 • huse
 • Møbel
 • Broer
 • Skærebræt
 • Kurve
 • Legetøj
 • Blinds
 • Dør- og vinduesrammer
 • Medicin
 • Badekar
 • Steamers
 • Våben
 • Musikinstrumenter
 • Spisepinde
 • Hjelme
 • Røgelsepinde
 • Tændstikker
 • etc…