DIY-tutorial

I denne DIY-tutorial viser vi dig, hvordan du laver en bambuseng med meget grundlæggende håndværktøjer og uden brug af metallsnegler eller skruer.

Materialebeholdning

Trin 1: Boring af dobbelthuller i rammeskinnerne i bambusbed

Klip to bambusrør i en længde på 220 cm (spidsen af ​​stangen skal indeholde en knude). Fortsæt med at bore to dobbelthuller i hver bambusbedrammeskinne  (A) . Det første hul skal laves 8 cm fra spidsen af ​​bambusrøret og det andet hul 202 cm fra det første. Hullerne skal være 7 cm i diameter.

Trin 2: Boring af enkelt sidehuller i rammeskinnerne i bambusbed

Drej bambusrørene  (A)  90 ° og bor 4 enkelte huller (ikke trænger ind i stokkens to sider). Bor det første hul 24 cm fra spidsen af ​​sukkerrøret (det ene med noden), og det andet hul 56 cm fra det første. Alle huller skal være 7 cm i diameter.

Trin 3: Skæring af en fiskemundfugen i B1-ruden

Den første skæring foretages med en vinkel på 45 ° startende ved enden af ​​stangen  (B1) . Dette snit skal laves i begge ender af bambus.

Trin 4: Skæring af en fiskemundfugen i B1-ruden

Det andet skæring foretages også ved 45 ° ved anvendelse af det forrige snit som referencepunkt.

Trin 5: Skæring af en fiskemundfugen i B1-ruden

Endelig skal de indre kanter af fiskemundledet slibes eller udskæres, og spidserne skal afrundes. Dette er for at skabe en bedre pasform på samlingen af ​​bambusbedrammen.

Trin 6: Boring af et enkelt hul i B1-ruden

Bor et enkelt hul med en diameter på 7 cm i midten af ​​den længste side af bambusrøret  (B1) .

Trin 7: Boring af dobbelthuller i B2-ruden

Bor to dobbelthuller i begge ender af bambusrøret  (B2) . Disse dobbelthuller skal bores 8,5 cm fra enderne af stangen og have 7 cm i diameter.

Trin 8: Boring af enkelthuller i B2-ruden

Bor 3 enkelt huller i  (B2)  sukkerrøret. Det første og det sidste hul på 30,5 cm fra enden af ​​bambusrøret og det ene i midten, der skal være i en afstand af 22 cm fra de andre.

Trin 9: Placering af tværstænger

Placer de 4 bambus tværstænger  (D)  i de huller, der tidligere blev lavet i sengerammerørene  (A) .

Trin 10: Montering af hovedgærdet på bambusengen

Indsæt de to hovedgavelstokke  (E)  samtidigt i  (B2)  og i sengerammerørene  (A)  som vist på figuren herunder.

Trin 11: Montering af bundflade til bambusengen

Delen med fiskemundskæringer i enderne  (B1)  anbringes i den anden ende af sengerammeskinnerne  (A) ; dvs. forsiden af ​​sengen.

Trin 12: Placering af benstøtte

Den  (B1)  del skal passe stramt mellem sengerammeafsnittene skinnerne  (A) . For at holde bambusbedrammen på plads, anbefales det at stramme bambusstykket ved hjælp af reb og en stift. På denne måde kan du øge spændingen, indtil stykket passer perfekt. På dette tidspunkt kan du også afskære det overdrevne materiale fra fiskemundledet, der delvist overlapper hullet i sengen rammeskinne.

Trin 13: Fremstilling af bambuspinde

For at sikre alle dele af bambusbedet, er vi nødt til at bruge og lave bambuspuds. Tag et stykke bambus  (I)  og skær bambuscylinderen langs kornet i 8 lige store størrelser med en machet. Disse dele bruges til at fremstille 20 cm lange dybler med en diameter på 1,5 cm i den ene ende og 4 mm i den anden.

Det er vigtigt, at bambushuglerne har en  konisk form  for let at køre og fastgøre bambusbedkomponenterne. Lad også det ydre lag af  bambus sidde  fast på den ene side af dybden, da dette 1 mm lag  besidder 90% af styrken  af bambuspinden. Til dette beddesign har du brug for mindst 20 dybler.

Trin 14: Boring af huller i bambusbedrammen

Lav 8 huller med en diameter på ca. 8 mm i sengerammerørene  (A) . Det anbefales at fastgøre de 4 tværstænger  (D)  på den ene side først, før man borer hullerne i den anden side af sengen. Uden at sikre den ene side kunne de tilsvarende huller skifte position, når man borer hullerne på den anden side.

Trin 15: Sikring af bambuspinde i sengen ramme

Bambushuglerne er slået, indtil de kommer ud i den anden ende af hullet. Når bambushuglerne er sikret, kan du skære overskydende. Nogle producenter af bambusmøbler bruger en dråbe trælim, inden de indsættes bambushuglerne, men det er  ikke nødvendigt  at garantere en stærk fiksering af dybden.

Trin 16: Fremstilling af fiskemundskærer i benene

Udfør den samme proces som beskrevet i trin 3, 4 og 5 med den eneste forskel, at kun den ene side skal indeholde en fiskemundskæring, mens den anden ende indeholder en knude. De resulterende ben skal måle 28 cm i den højeste ende og 23 cm i den laveste.

Trin 17: Placering af benene

De  (F)  dele anvendes som foran støtte, som svarer til de  (E)  dele, der danner hovedgærdet. Begge bruges også som stender til at trænge ind i benene. Benene  (C)  placeres derefter under rammen.

Trin 18: Fastgørelse af benene

Benene er fastgjort med tværstikker som vist på nedenstående illustration. Dyvelhullerne er cirka 8 mm i diameter.

Trin 19: Fremstilling af huller i fodbrætens ramme del B3

Der skal laves 3 enkelt huller med en diameter på 7 cm i bundpladen  (B3) . De første og sidste huller er 8,5 cm fra den respektive ende, det andet hul er i midten af ​​emnet, som skal være 44 cm fra de andre.

How to make a Bamboo Bed

Trin 20: Placering af fodbrætens ramme del B3

Et bambusstik  (G)  placeres i midten af  (B1),  hvorefter  (B3)  placeres ovenpå. Bambusstikket hjælper med at styrke bambusrammen.

Trin 21: Placering af fodbræt-dybler

Bor 4 huller med en diameter på ca. 8 mm i fodpladen som vist på figuren. Indsæt og spænd dyvelerne, og skær overskydende af.

Trin 22: Fremstilling af huller i hovedgavlen Del B4

Bor 5 enkelt huller med en diameter på 7 cm i hovedgavlen  (B4) . Det første og sidste hul er 8,5 cm fra den respektive ende, de andre 3 huller i en afstand på 22 cm.

Trin 23: Placering af hovedgærdet

Indsæt de 3 hovedgavlstolper  (H)  i  (B2),  og placér  (B4)  ovenpå dem.

Trin 24: Placering af hovedgavel-dybler

Bor 10 huller med en diameter på ca. 8 mm i hovedgavlen som vist på figuren. Indsæt og spænd dyvelerne, og skær overskydende af.

Trin 25: Trimning af sengeramme og dækningsender

Skær det overdrevne materiale af sengerammeskinnerne  (A) af,  og dæk de åbne bambusrør med et stykke træ eller krydsfiner (alternativt kan du indsætte en bambusknude i bambusrøret for at give det et mere naturligt look). Tegn konturen af ​​bambusrøret direkte på krydsfinerne, inden du skærer cirklen ud med et puslespil. Lim krydsfiner på bambus med trælim.

Trin 26: Fremstilling af en bambusmåtte

Udfør denne proces for de 3 bambusrør  (J) . Alternativt kan du også bruge  split bambusruller  til sengebunnen.

How to make a Bamboo Bed 1. Make cuts on the outside of the nodes to reduce the resistance of the bamboo. How to make a Bamboo Bed 2. Make partial alternating cuts in the adjacent internodes, so that the bamboo canes do not split completely.
How to make a Bamboo Bed 3. Make one cut along the cane to start flattening the bamboo. How to make a Bamboo Bed 4. With the semi-open bamboo cane, the node cracks open from the inside until it loses its rigidity.

Trin 27: Placering af bambusmåtterne

Anbring bambusmåtterne oven på tværstængerne og fastgør dem med hæfteklammer (alternativt kan du bruge en fin tråd til at fastgøre måtterne på tværstængerne). Den indvendige del af måtten skal vende mod jorden.

Trin 28: Endelige dimensioner af bambusengen

Og det er sådan man laver en bambus seng, nu er det din tur! Du er velkommen til at dele billeder af dine bambusprojekter i vores  Bambusforum . Vi elsker at se din kreativitet.